Producătorul ceh Škoda Auto a declarat că și-a asigurat capacități de producție suplimentare în România şi Maroc pentru a se proteja împotriva blocajelor de aprovizionare și a întreruperilor cauzate de războiul din Ucraina. Începând cu sfârșitul lunii iunie, cablajele de înaltă tensiune necesare pentru încărcarea vehiculelor electrice folosite de Škoda Auto vor fi fabricate în România, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Škoda Auto a relocat parțial producția de cablaje din Ucraina în Cehia pentru a se proteja împotriva potențialelor blocaje de aprovizionare și întreruperi ale lanțului de aprovizionare care pot apărea în viitor. Astfel, volumele actuale de producție pot fi dublate dacă este necesar. „La Škoda, în ultimele săptămâni, am lucrat îndeaproape cu partenerii noștri pentru a minimiza impactul războiului din Ucraina asupra furnizării de cablaje. Cu mare dăruire, am reușit să reluăm producția în Ucraina într-o perioadă scurtă și de asemenea, crește semnificativ capacitățile de producție. În același timp, îi pot asigura pe partenerii ucraineni că suntem și vom rămâne pe deplin dedicați lor. Ei au cel mai mare respect al nostru pentru că se străduiesc să continue să ne aprovizioneze după cum le permit circumstanțele”, a spus Karsten Schnake, membru al consiliului de conducere şi responsabil cu achiziţiile al Škoda Auto.

Ca urmare a blocajelor de aprovizionare legate de război, Škoda a fost forțată să suspende producția ENYAQ iV complet electric timp de opt săptămâni, începând cu 3 martie, din cauza lipsei de cablaje. În vederea reluării producției cât mai repede posibil, producătorul auto și furnizorii săi au început rapid să caute să dubleze producția de cablaje la alte fabrici de producție din Europa și Africa de Nord.

Pentru a fi cât mai bine pregătită pentru potențiale blocaje de aprovizionare în viitor, Škoda și-a asigurat capacitate suplimentară de la compania Kromberg & Schubert la uzina marocană din Kenitra, lângă Rabat. În plus, Kromberg & Schubert a crescut numărul de cablaje fabricate la unitatea din Ucraina, din Jytomyr.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare