În conformitate cu Strategia de durabilitate a mediului, Madrid 360, flota 100% curată a Empresa Municipal de Transportes de Madrid (EMT Madrid) este formată dintr-o combinație de autobuze cu gaz natural comprimat (GNC), electrice și pe hidrogen.

EMT Madrid a anunțat că ultimul său autobuz diesel și-a oprit motorul pentru totdeauna în decembrie 2022, făcând din Madrid prima capitală europeană importantă – în ceea ce privește numărul de locuitori și autobuze în serviciu – care operează o flotă 100% curată de autobuze municipale.

EMT a achiziționat 1.291 de autobuze noi și curate pentru a reînnoi 60% din flotă. Odată cu retragerea ultimului autobuz diesel, flota actuală 100% curată a EMT Madrid va fi formată din 1.915 autobuze cu GNC și 180 de autobuze electrice. În plus, compania municipală va încorpora primele 10 autobuze pe hidrogen și alte 150 electrice în 2023.

EMT Madrid a avut sprijinul actualei echipe guvernamentale, rezultând o electrificare progresivă care va ajunge la 25% din flota municipală în 2025. În acest scop, Centrul de operațiuni al companiei din La Elipa, care are capacitate de 318 autobuze, este pregătit să devină un centru de referință pentru managementul flotei electrice, fiind dotat cu o instalație fotovoltaică pentru alimentare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare