Autorităţile din Spania analizează cu îngrijorare deficitul de şoferi profesionişti cu care se confruntă sectorul transportului rutier, care este estimat la aproximativ 20%, încercând să găsească soluţii pentru a încuraja accesul la această profesie. Madrid o face acum în mod independent, folosind fonduri europene pentru a acoperi o parte din costurile de obținere a permiselor de conducere pentru șomeri.

Comunitatea din Madrid va lansa în curând un plan de ajutor financiar pentru obținerea permiselor pentru camioane (C sau C+E) și autobuze (D), alocând 2 milioane de euro pentru pregătirea şomerilor care deţin deja permis categoria B. Fiecare beneficiar va primi un voucher de 600 de euro care ar trebui să acopere înscrierea într-un centru de formare autorizat, materialul didactic, 20 de ore de lecții de teorie și 5 ore de practică.

Se estimează că suma alocată ar putea ajunge la cel puțin 2.800 de persoane în perioada de trei ani vizată (2023-2025).

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare