MAE a emis o atenţionare de călătorie pentru Slovenia, ca urmare a intrării în vigoare, între 6 şi 8 aprilie, a unui cod portocaliu de ninsori abundente şi temperaturi foarte scăzute.

Din cauza furtunilor de zăpadă şi a variaţiilor de temperatură, deja sunt închise o parte din drumurile din unele regiuni. „Căderile de zăpadă au condus deja la dificultăţti de circulaţie, închideri de drumuri şi blocaje auto, îndeosebi pe unele segmente din autostrada către Ljubljana, porţiunea de autostradă Primorska, între localităţile Postojna şi Kozina, precum şi pe unele drumuri locale din sud-vestul ţării. Au fost dislocate 15 echipe de deszăpezire şi control pe tot teritoriul Sloveniei”, arată MAE, citat de UNTRR.

Totodată, s-au înregistrat intensificări ale vântului de până la 90 km/h, fapt care a înrăutăţit semnificativ circulaţia şi a generat devieri pe alte porţiuni de drumuri ferite de vânt.

Zăpada abundentă căzută în ultimele ore se va menţine în nordul regiunii Notranjska, în regiunile Kočevje şi Bela Krajina din sud-est şi în estul regiunii Dolenjska.

Un segment al autostrăzii Štajerska, cu legătură spre Ljubljana, a fost închis traficului rutier.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare