Maersk a început lucrările de construcție a noului său depozit frigorific din Rotterdam, Țările de Jos. Depozitul specializat pentru produse refrigerate sau congelate, precum produsele farmaceutice, fructe, carne sau pește, este situat chiar lângă terminalul Maasvlakte II, operat de APM Terminals. Urmând să devină operațională în T4 2024, noua unitate va avea capacitatea unui flux anual de peste 43.000 FFE (unități echivalente cu 40), făcând din depozit o componentă cheie a ofertei de logistică integrată a Maersk pentru clienții din nord-vestul Europei.

Creșterea cererii de produse pentru care lanțurile de aprovizionare necesită depozitare la temperaturi specifice, scăzute, creează ulterior și cerere de logistică specializată pentru transport, dar și pentru depozitarea produselor perisabile. Depozitul frigorific din Rotterdam permite ca astfel de mărfuri să rămână proaspete și de calitate pentru mai mult timp, până ajung la consumatorii finali. Pe lângă transportul containerelor frigorifice, Maersk oferă și depozitare frigorifică, extinzând ciclul de viață al produselor perisabile și permițând clienților să își planifice mai bine lanțurile de aprovizionare.

Noul depozit frigorific din Rotterdam este de așteptat să îmbunătățească în mod semnificativ oferta de lanț de frig a Maersk nu numai în Țările de Jos, ci și mai larg, pe piețele din nord-vestul Europei. Clienții vor avea acces la o unitate de 40.000 m2, situată chiar lângă unul dintre cele mai moderne terminale din Europa, la Maasvlakte II. „Această apropiere de terminal, dar și de noua noastră facilitate de cross-dock din Rotterdam, care va fi operațională din ianuarie 2024, ne permite să oferim soluții de lanț de aprovizionare mai simple și mai integrate chiar în hub-ul nostru logistic din Rotterdam. Acesta a fost unul dintre criteriile principale pentru locație și ne așteptăm să fie o schimbare semnificativă și pentru clienții lanțului frigorific”, explică Michel Blonk, Manager Regional de Proiect pentru Construcții Maersk pentru Europa.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut