Cele peste 500 de vehicule ale Vector Logistics, companie preluată acum de Maersk, transportă containere frigorifice cu produse alimentare, care se pot păstra proaspete în cele 22 de depozite frigorifice ale companiei din Africa de Sud. Prin această preluare, Maersk își continuă strategia de dezvoltare a capacităților logistice pentru a se transforma într-un integrator global. 

AP Møller Capital cumpără compania de transport și logistică Vector Logistics, cu sediul în Durban, de la compania sud-africană RCL Foods. Odată cu achiziția, Mærsk preia cele 22 de centre frigorifice de distribuție din Africa de Sud, Namibia și Botswana pe care le operează Vector Logistics. În plus, Maersk preia peste 500 de camioane și alte vehicule pe care compania cu peste 5.600 de angajați le deţine. „Vedem o oportunitate de creștere pentru Vector Logistics și credem că experiența și rețeaua noastră îşi vor aduce contribuţia la stimularea acestei creșteri”, spune Joe Nielsen, partener la AP Møller Capital pentru mass-media.

AP Møller Capital este o subsidiară a AP Møller Holding, care a fost înființată în urmă cu șase ani, cu scopul de a gestiona fonduri independente de investiții alternative, cu accent pe infrastructura pe piețele în creștere. „Credem că acesta este un pas important înainte pentru Vector Logistics, care a crescut semnificativ în cei 18 ani în care a făcut parte din RCL Foods”, a declarat CEO Paul Cruickshank. „Considerăm că AP Møller Capital este custodele ideal pentru a sprijini succesul Vector Logistics, datorită istoricului său operațional și de investiții extins în Africa și sectorul infrastructurii și alinierii puternice dintre modurile de lucru ale părților, valorile afacerilor și focalizarea pe transformare.”

Acordul rămâne supus diferitelor aprobări. Prețul achiziției nu a fost dezvăluit.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut