Maersk anunță o nouă inițiativă de reducere a emisiilor de GES în transporturile de containere prin achiziționarea a 25 de camioane electrice Volvo FH de ultimă generație în Germania. Această investiție evidențiază angajamentul companiei de a decarboniza logistica globală și de a deveni o companie cu carbon zero net până în 2040 în toate domeniile de afaceri și toate modurile de transport.

Vehiculele, alimentate cu surse de energie regenerabilă, au un potențial imens în reducerea substanțială a emisiilor de carbon și reducerea în continuare a amprentei de carbon a Maersk. „Observăm o cerere în creștere din partea clienților noștri pentru soluții de transport mai curate, end-to-end, cu emisii minime de gaze cu efect de seră (GES). De asemenea, se așteaptă ca desfășurarea camioanelor electrice să atenueze emisiile de zgomot în zonele rezidențiale din jurul depozitelor în care acestea vor fi operaționale”, spune Jens-Ole Krenzien, Director general Maersk, Europa de Nord.

Primele două unități vor fi livrate în T4 2023, iar ultima în T1 2024. Achiziția de camioane complet electrice este susținută de Ministerul Federal German pentru Digital și Transport. În prezent, Maersk analizează și înființarea unei infrastructuri de încărcare cu energie electrică verde pentru propria flotă de camioane electrice la depozitele sale din Germania.

Maersk va folosi camioanele electrice pentru livrări locale în locuri precum noul său depozit din Duisburg, care va fi deschis în această vară și în zona Bremen/Bremerhaven. Se are în vedere, de asemenea, o desfășurare a camioanelor electrice pentru manevra containerelor în zonele depozitelor, pentru a elimina surse și mai mici de emisii de GES de-a lungul lanțului de transport.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut