Odată cu deschiderea unui depozit de 14.000 m2 în Cehia specializat în manipularea bateriilor pentru mașini electrice, A.P. Moller-Maersk (Maersk) își extinde oferta ca partener logistic pentru industria auto din Europa Centrală și producătorii de echipamente originale (OEMs). Situat în partea de nord a Republicii Cehe, depozitul din Teplice se află la mică distanță de o serie de producători și furnizori de mașini din Republica Cehă, precum și de cei din estul și sudul Germaniei.

Bateriile pot fi livrate eficient cu trenul din porturile Hamburg, Bremerhaven, Rotterdam, Koper sau Rijeka. Datorită conexiunii bune a depozitului cu rețelele de autostrăzi din Cehia și Germania, bateriile pot fi distribuite în mod fiabil de la Teplice la unităţile de producție de mașini din jur în câteva ore.

Depozitul are o gamă completă de caracteristici de siguranță pentru a garanta cea mai bună manevrare a bateriilor pentru mașini electrice. Pe lângă camerele de monitorizare termică și sprinklere în întregul depozit, spațiul e împărțit în patru compartimente independente, rezistente la foc.

Pe lângă reambalare, serviciile oferite în depozitul special includ controale aprofundate ale calității și încărcarea bateriilor, precum și alte servicii cu valoare adăugată de-a lungul lanțurilor de aprovizionare auto.

Maersk construiește, de asemenea, un nou terminal de adâncime în Rijeka, Croația, care este programat să fie inaugurat în 2025. Acesta va crește capacitatea de manipulare în Marea Adriatică de Est și va reduce semnificativ timpii de tranzit și, prin urmare, și emisiile de CO2 ale transporturilor din Asia către Europa și în special către Croația, Republica Cehă și țările învecinate.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare