Conexiunea la internet prin satelit de mare viteză a Starlink va fi instalată pe flota deținută de Maersk, de peste 330 de nave portcontainere. Se așteaptă ca lansarea să fie finalizată în T1 2024.

AP Moller – Maersk se angajează într-o colaborare cu Starlink, un sistem de internet prin satelit care utilizează sateliți lansați pe orbită de pe rachete SpaceX pentru a facilita livrarea de „internet fiabil și de mare viteză pe tot globul”. Cele peste 330 de nave pentru transport de containere proprii vor avea Starlink instalat, facilitând internetul de mare viteză, de peste 200 Mbps. Serviciul va aduce beneficii semnificative atât în ceea ce privește bunăstarea echipajului, cât și afacerii.

Acordul vine după o fază pilot de succes în care membrii echipajului de pe peste 30 de nave Maersk au avut ocazia să testeze tehnologia Starlink – rezultând un feedback foarte pozitiv. „Suntem încântați să anunțăm călătoria noastră cu Starlink pentru a oferi conectivitate de ultimă generație colegilor noștri de pe mare. Conectivitatea de mare viteză le va permite să rămână conectați cu cei dragi în timp ce sunt pe mare. De asemenea, va propulsa extinderea soluțiilor cloud fără întreruperi, permițând digitalizarea operațiunilor navelor”, spune Leonardo Sonzio, Șef al departamentului de management al flotei și tehnologie la AP Moller – Maersk.

Pe lângă beneficiile evidente ale internetului de mare viteză, care au ca rezultat streaming fără întreruperi și apeluri video de înaltă definiție pentru membrii echipajului, internetul de mare viteză va facilita, de asemenea, măsuri de economisire a costurilor prin mutarea aplicațiilor esențiale pentru afaceri în cloud și prin consolidarea suportului și inspecțiilor la distanță ale navelor. „Navele Maersk sunt cheia comerțului global, iar banda largă de mare viteză Starlink va contribui la creșterea eficienței prin conectivitate fără întreruperi, indiferent unde se află în lume”, declară Jonathan Hofeller, Vicepreședintele SpaceX, Starlink Commercial Sales.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut