Maersk a intrat într-o colaborare operațională pe termen lung cu concurentul Hapag-Lloyd pentru o flotă comună de aproximativ 290 de nave, după cum anunţă într-un mesaj adresat clienţilor săi. „Cooperarea Gemeni” (Gemini Cooperation) va fi implementată din februarie 2025, imediat ce se încheie actuala Alianță 2M.

Noua rețea va acoperi 7 tranzacții: Asia / Coasta de Vest a SUA, Asia / Coasta de Est a SUA, Asia / Orientul Mijlociu, Asia / Mediterana, Asia / Europa de Nord, Orientul Mijlociu – India / Europa și Transatlantic şi va cuprinde 26 de servicii principale. Serviciile maritime principale vor fi completate de o rețea globală de navete focusate pe centre de transbordare deținute și/sau controlate – dintre acestea 14 servicii de transfer în Europa, 4 în Orientul Mijlociu, 13 în Asia și 1 în Golful Mexic. Aceste servicii de transfer vor oferi o conexiune rapidă cu capacitate flexibilă între hub-uri și porturi deservite de servicii de transfer și invers.

În cadrul colaborării, cei doi rivali vor pune în comun o flotă de 290 de nave cu o capacitate totală de 3,4 milioane de containere de 20” (60% Maersk şi 40% Hapag-Lloyd).

Ca parte a acordului, Mærsk și Hapag-Lloyd și-au stabilit un obiectiv ambițios de a oferi o punctualitate de peste 90% atunci când rețeaua este complet implementată.

Pe lângă calitatea îmbunătățită a serviciilor, clienții vor beneficia și de timpi de tranzit îmbunătățiți în multe coridoare majore de la port la port și de acces la unele dintre cele mai bine conectate hub-uri de containere din lume, potrivit Mærsk.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut