Proprietarul și dezvoltatorul de spații logistice și industriale, CTP, extinde parteneriatul în România cu furnizorii de servicii logistice Maersk și IB Cargo la o suprafață totală de circa 100.000 m2. Maersk și IB Cargo operează în CTPark Bucharest West centrul de distribuție regional pentru unul dintre cei mai mari retaileri de mobilier din lume, produsele companiei fiind livrate de aici către magazine din Sud-Estul Europei și Estul Mediteranei.

Maersk a intrat pe piața din România în 2021, odată cu centrul de distribuție din CTPark Bucharest West, amplasat la km 23 pe Autostrada A1 și în parteneriat cu IB Cargo. Odată cu dezvoltarea businessului, suprafața închiriată în CTPark Bucharest West a crescut cu peste 30%, ajungând la un total de aproximativ 100.000 m2 în T1 2023.

În același timp, CTPark Bucharest West a continuat să se dezvolte. În mai puțin de doi ani, suprafața construită a crescut cu peste 100.000 m2, la 770.000 de m2 și alți 160.000 m2 sunt în construcție. CTPark Bucharest West se apropie astfel de pragul de 1 milion de m2, consolidându-și poziția de cel mai mare parc industrial din România. „Creștem odată cu clienții noștri, iar extinderea unor parteneri precum Maersk și IB Cargo care își dezvoltă operațiunile alături de noi demonstrează că putem răspunde nu doar nevoilor de set-up, ci și celor de creștere ulterioară, ceea ce este eficient în managementul costurilor pentru operațiuni logistice”, spune Ana Dumitrache, Managing Director, CTP România.

Maersk și IB Cargo operează cel mai mare depozit din România utilizat de importantul retailer de mobilier, aceasta fiind și cea mai mare operațiune a furnizorilor de servicii logistice din această parte a lumii și care deservește Europa de Est, Balcanii, Orientul Mijlociu și Turcia dintr-o singură locație. Inițial capacitatea de distribuție a centrului era de peste 100.000 de paleți, iar volumul zilnic de operațiuni era de 70 de camioane/zi. „Suntem foarte mândri de acest proiect și mai ales de modul în care a evoluat și a crescut în ultimii doi ani, în linie cu strategia noastră de dezvoltare și cu dorințele de a crește gradul de acoperire pe care-l avem în Sud-Estul Europei. Faptul că împărtășim aceleași valori cu partenerii noștri și prețuim transparența în business a contribuit, de asemenea, la extinderile succesive din CTPark Bucharest West, capacitatea totală ajungând la 102.000 m2”, afirmă Eusebiu Dumitrescu, Site Manager Maersk România.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut