A.P.Moller – Maersk a ajuns la un acord pentru a achiziționa Martin Bencher Group, o companie daneză cu capabilități premium în domeniul logisticii proiectelor necontainerizate.

Martin Bencher a fost înființat în 1997 și este un furnizor de logistică cu active reduse, specializat în logistica proiectelor. Martin Bencher Group are sediul central în Aarhus, Danemarca, o prezență în 23 de țări şi aproape 170 de angajați. Capacitatea de bază a lui Martin Bencher este de a proiecta soluții de logistică end-to-end pentru clienți globali. „Martin Bencher se va potrivi cu strategia noastră de integrator, întărindu-ne capacitatea de a oferi servicii de logistică pentru proiecte clienților noștri globali. Când ni se va alătura, vom fi capabili să furnizăm servicii de logistică a proiectelor cu un grad ridicat de fiabilitate, un istoric dovedit și un accent puternic pe Sănătate, Siguranță, Securitate și Mediu. Pe lângă sprijinirea nevoilor de logistică a proiectelor clienților noștri existenți, vom putea livra și o ofertă mai cuprinzătoare unei game largi de industrii”, a declarat Maersk.

Odată cu achiziția, Maersk va introduce și un nou produs, Maersk Project Logistics. Logistica de proiecte este o ofertă de servicii specializate în industria logistică globală, care acoperă combinația de proiectare a soluțiilor, transport de mărfuri speciale și servicii de management de proiect – inclusiv planificare detaliată, orchestrare și succesiune a transporturilor de la furnizori la locațiile de destinație.

Achiziţia îi va permite Maersk să-și accelereze semnificativ capacitățile logistice ale proiectelor și să dezvolte o ofertă integrată pentru clienții existenți și viitori, inclusiv în noile industrii.

Valoarea tranzacției este de 61 milioane USD. Până la obținerea tuturor aprobărilor necesare de reglementare și încheierea tranzacției, Maersk și Martin Bencher Group rămân două companii separate și, prin urmare, își vor conduce afacerile în mod independent, ca de obicei.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare