În lumea logisticii se observă tot mai mult efectele secundare ale pandemiei, cu congestionări ale porturilor și probleme de producție. Alți factori, cum ar fi blocarea canalului Suez și limitările actuale ale opțiunilor de transport intern, subliniază și mai mult nevoia de reziliență și agilitate în logistică și lanțuri de aprovizionare. Împreună cu cererea în creștere a consumatorilor, APMM înregistrează din ce în ce mai multe solicitări de la clienți pentru mijloace alternative de transport de marfă. Prin urmare, compania anunță că intenționează să achiziționeze Senator International Freight Forwarding Group, un expeditor global de marfă cu sediul în Hamburg. Senator aduce cu sine o rețea solidă de servicii aeriene, maritime şi feroviare intercontinentale, depozitare, distribuție și ambalare în America, Asia, Europa și Africa de Sud.

Achiziția este supusă aprobărilor de reglementare, iar tranzacția este de așteptat să se încheie în prima jumătate din 2022.„Pe lângă oferta puternică de transport aerian de marfă a Senator, ne extindem și flota cu trei avioane cargo închiriate din 2022 și achiziționăm şi două avioane Boeing noi, care urmează să fie implementate până în 2024”, anunţă APPM.

„Astăzi, suntem un jucător global de mărime medie în transport aerian de marfă. Senator însă operează o parte semnificativă a afacerii sale printr-un pod aerian dedicat, folosind 19 zboruri săptămânale în rețeaua sa, cu capacitate garantată. Acest accent pe capacitatea controlată proprie este aliniat cu strategia Maersk de transport aerian. Mișcările pe care le facem ne vor permite să oferim clienților o combinație cu adevărat unică de transport aerian integrat cu alte moduri de transport”, afirmă Torben Bengtsson, Global Head of Air & LCL (Less than Container Load).

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut