Argentina a decis să oprească exporturile de carne de vită pentru cel puțin 30 de zile și acest lucru s-ar putea reverbera pe piața mondială a cărnii, deoarece China a fost unul dintre cei mai mari cumpărători de carne de vită argentiniană. În prezent, China importă mai multe proteine animale decât oricând, importurile din martie ajungând la 1 milion de tone, în creștere cu 21% față de acum un an. În ciuda faptului că rapoartele oficiale privind reconstruirea şi creşterea efectivelor de porci par foarte optimiste, realitatea este că piața gigantică din Asia acționează ca un aspirator în comerțul internațional cu carne.

Exporturile de carne de vită argentiniană către China au atins anul trecut 700.000 de tone, ceea ce face ca țara din America Latină să fie unul dintre primii trei furnizori pentru piața chineză. Între timp, competiția pentru găsirea unui furnizor mare de carne de vită este activă, deoarece jucătorii globali din domeniu, cum ar fi Australia, SUA, Brazilia sau chiar Marea Britanie, trec la o etapă de reconstrucție a efectivelor. În ultimele 12 luni, Argentina a acoperit 22% din piața de import de carne de vită din China, iar asta va crește cu siguranță prețurile pe piața mondială a cărnii de vită.” China se confruntă în prezent cu o nouă tulpină de pestă porcină africană, care a fost raportată în mai multe provincii din China și Hong Kong. Se estimează că această nouă tulpină a ucis până la 8 milioane de porci de la începutul anului. Din cauza asta, consumatorii vor trebui să suplimenteze coșurile de cumpărături cu carne de import”, a declarat ultimul raport al MLA pe piața chineză.

Disputele politice au oprit avansul cărnii de vită australiene pe piața chineză, dar viitorul pare destul de bun pentru producătorii australieni. „Cererea de carne de vită va rămâne acolo, iar dacă Brazilia dispare din punct de vedere al volumului pe piața chineză, SUA este probabil la vârful ciclului său, așa că lucrurile arată încă pozitive din punct de vedere al cărnii de vită australiene pentru următorii câțiva ani”, a comentat Angus Gidley-Baird, analist Rabobank.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut