Cantitatea de mărfuri manipulate în porturile din Turcia a scăzut cu 4,6% în primele șase luni ale anului, până la 260,9 milioane de tone. În iunie, volumul de mărfuri din porturi a crescut cu 0,1% față luna similară a anului precedent și a însumat 45,3 milioane de tone.

În iunie, transporturile de comerț exterior au crescut cu 2,6% față de aceeași lună a anului precedent și au ajuns la 33,7 milioane de tone, potrivit Lojiport. Transporturile de marfă în tranzit pe mare au scăzut cu 26,8%, la 5,5 milioane de tone, iar cele în cabotaj ua scăzut cu 22,2%, la 5,2 milioane de tone.

Cimentul Portland a fost cel mai exportat tip de marfă pe mare, iar cel mai importat – țițeiul.

În exporturile pe mare, cea mai mare cantitate de mărfuri a fost manipulată în transportul către America (1,4 milioane de tone), în vreme ce la import au predominat transporturile din Rusia, cu 8,3 milioane de tone. O creștere de 8,4% a fost înregistrată la cantitatea de mărfuri lichide în vrac manipulate în porturi.

Numărul de containere manipulate în porturi în iunie a crescut cu 3,8% față de aceeași lună a anului precedent (1,1 milioane TEU), iar în primele şase luni a scăzut cu 4,6% de aceeași perioadă a anului precedent (6,9 milioane TEU).

Numărul containerelor manipulate în comerţul exterior a crescut cu 1,5% de la an la an (841.420 TEU), iar al celor manipulate în cabotaj a crescut cu 1,5% (75.642 TEU).

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare