Producătorul german de camioane şi autobuze MAN (parte a concernului Volkswagen) și-a vândut toate activele unei filiale din Rusia, MAN Truck Chelny, înregistrat în Tatarstan, dealer oficial al mărcii în Kazan și Naberezhnye Chelny, potrivit Interfax.

La sfârșitul lunii octombrie 2022, Volkswagen și-a anunțat intenția de a vinde activele rusești ale MAN dealerilor locali. În noiembrie, piața rusă de mașini noi s-a redus la jumătate de la an la an.

Grupul Traton raportase, de asemenea, la mijlocul lunii septembrie, că MAN și Scania vor vinde afacerile rusești partenerilor locali. În urma tranzacțiilor, Traton se aștepta să înregistreze o pierdere de până la 550 de milioane de euro.

Scania și MAN sunt jucători de seamă pe piața rusă de camioane. Potrivit portalului Avtostat, în 2021, în Federația Rusă au fost vândute în total puțin peste 100.000 de camioane de capacitate medie și mare. Scania și MAN au reprezentat împreună peste 12% din piață.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare