Varianta de 510 CP a vârfului de gamă MAN a primit premiul pentru categoria autotractoare în cadrul Ecomondo, unul dintre cele mai mari târguri europene pentru sustenabilitate și managementul reciclării regenerative. Juriul internațional, format din jurnaliști de la publicații de top, a recunoscut TGX 18.510 ca deosebit de economic, eficient și prietenos cu mediul. Titlul se alătură unei serii de distincții internaționale adjudecate de noua generație MAN după lansarea din Februarie 2020, inclusiv ”International Truck of the Year 2021” sau premii de design precum Red Dot Design sau German Design Award. 

”Sustainable Truck of the Year 2022 este un premiu foarte important pentru MAN TGX, deoarece onorează concentrarea noastră pe soluții ecologice și sustenabile de transport, care fac operațiunile clienților cât mai ușoare, mai sigure și mai eficiente posibil. Reacțiile pozitive consistente primite de la clienți, experți și public pentru noua generație de camioane ne încurajează să continuăm pe acest drum”, spune Göran Nyberg, responsabil pentru Vânzări și Soluții pentru Clienți al MAN Truck & Bus.

Competiția ”Sustainable Truck of the Year”, aflată la a șasea ediție, a fost lansată de revista italiană ”Vado e Torno”, specializată în transport sustenabil. Premiul, oferit pentru trei categorii: autotractor, distribuție și utilitare, nu ia în calcul doar reducerea emisiilor, ci și alte aspecte ale impactului vehiculului asupra mediului, siguranței și calității vieții oamenilor, precum și sustenabilitatea întregului ciclu de producție. Aspecte ale confortului utilizatorului sunt de asemenea incluse în evaluare. ”Aerodinamica îmbunătățește fluxul de aer și reduce rezistența la înaintare, oferind economii de carburant și emisii reduse. Motorul de 12,4 litri de 510 CP, în combinație cu cutia de viteze TipMatic, asigură o cinematică eficientă. Cabina este confortabilă și funcțională atât în timpul călătoriilor, cât și al pauzelor”, a fost explicația juriului pentru premiul acordat.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut