Producătorul de vehicule comerciale MAN Truck & Bus a anunțat un plan de restructurare pentru afacerea sa cu autobuze. Vânzările de autobuze MAN au scăzut de la aproximativ 7.400 în 2019 la aproximativ 4.600 în 2021, iar în primele nouă luni din 2022 au fost vândute aproximativ 2.800 de autobuze. Acest declin va fi resimțit de fabrica din Starachowice, Polonia, care se vede nevoită să renunţe la 860 de locuri de muncă.

Din cauza deteriorării situației economice generale ca urmare a războiului din Ucraina și a creșterii aferente a costului materialelor și energiei, nu se poate aștepta nicio îmbunătățire semnificativă a pieței și a situației vânzărilor de autobuze pe termen scurt şi mediu. Din aceste motive, este necesară ajustarea urgentă a structurii acestei zone de afaceri.

Partea veniturilor urmează să fie îmbunătățită prin activități de vânzări, în vreme ce economiile vor apărea din costuri mai mici pentru materiale, energie, producție și dezvoltare. De asemenea, compania își propune să reducă şi costurile de angajare în structura internațională de producție de autobuze, notează Truck Focus.

Pentru a putea continua să răspundă în mod flexibil cerințelor pieței, în special în Europa, atât fabricile de autobuze din Ankara (Turcia), cât și din Starachowice (Polonia), îşi vor continua producția. Totuși, acest lucru va necesita ajustarea capacității zilnice de producție la evoluțiile actuale ale pieței. „Uzina poloneză din Starachowice va produce 8 autobuze pe zi, în loc de cele 12 actuale. Această reducere planificată a capacității de producție ne va obliga să renunţăm la 860 de locuri de muncă. Am informat personalul despre asta și acum vom începe să ne consultăm cu sindicatele”, explică Michael Kobresja, membru al consiliului de conducere pentru producție și logistică la MAN Truck & Bus SE.

MAN este conștient de responsabilitatea sa socială și intenționează să colaboreze cu sindicatele în săptămânile următoare. Se preconizează, printre altele, să se ofere angajaților afectați de restructurare locuri de muncă în rețeaua MAN, de exemplu într-o fabrică de camioane din Cracovia sau într-o fabrică din Banovce (Slovacia).

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut