Compania Mantor General Contractor, activă în construcţii, și-a unit forțele cu Engineering 2K, o companie din construcții în sectorul industrial și logistic, pentru a crea Mantor E2K, un joint-venture menit să modernizeze piața construcțiilor industriale și logistice din România.

Această alianță strategică marchează o piatră de hotar în amprenta ambelor companii. Mantor E2K este născut din sinergia expertizei Mantor în construcții și capacităților logistice și industriale ale Engineering 2K. Noua entitate este pregătită să aducă soluții moderne și durabile proiectelor de construcții industriale și logistice. „Acest parteneriat cu Engineering 2K se aliniază cu angajamentul Mantor General Contractor față de inovare și ne va permite să oferim soluții de neegalat în construcțiile industriale și logistice”, a declarat Tomas Manjon, membru în boardul Mantor E2K, reprezentând Mantor General Contactor. „Abordarea de extindere a Engineering 2K trebuie să fie întotdeauna locală. Pentru a fi competitivi, nu începem niciodată de la zero, ci ne selectăm partenerul potrivit de la care învățăm, îi transferăm din know-how-ul nostru și apoi cooperăm. Engineering 2K a început acum 4 ani parteneriatul strategic cu Mantor, care ne permite să ne unim punctele forte și să oferim o valoare excepțională clienților din sectoarele industriale și logistice din România”, a adăugat Carlo Bellan, membru în board Mantor E2K, reprezentând Engineering 2K.

„În pofida percepției generale și a concepției greșite, România devine unul dintre cele mai interesante și strategice centre industriale și de producție din Europa, fiind capabilă să producă bunuri de înaltă calitate, atât pentru piețele locale, cât și pentru cele externe, precum modă, auto, software și produse agricole. În ultimii 5 ani, țara a înregistrat un boom în ceea ce privește salariile medii, ceea ce duce la creșterea consumului intern, a energiei și a capacității de producție. Împreună cu binecunoscutele atuuri ale țării pe termen lung: bilanț energetic pozitiv, teren vast, sector IT bine dezvoltat, cu una dintre cele mai mari viteze de bandă largă din Europa, România devine o opțiune bună de investiții pentru străini, care sunt dispuși să-și relocalizeze baza de producție. Datorită PNRR, infrastructura românească va fi conectată în curând din Portul Constanța direct la infrastructurile existente în Europa de Vest, astfel că va fi finalizat unul dintre cele mai importante coridoare europene. Luând în considerare toate facilitățile pe care România le oferă, industriilor li se garantează o rentabilitate ridicată și rapidă a investițiilor”, a explicat Carlo Bellan.

Mantor E2K a livrat în 2022 una dintre cele mai mari fabrici de piele din Europa pentru o companie italiană din industria de fashion, cu o suprafață de peste 12.000 mp. În 2023, compania a lucrat la extinderea unei fabrici de oțel existente, deținută de multinaționala spaniolă Bamesa, în Topoloveni (Argeș). Proiectarea și construcția sunt gestionate integral de companie și are o suprafață de peste 4.000 mp.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut