Producătorul ceh de bere Budweiser ar dori să restabilească livrările către Rusia, pe termen mediu, pentru a-și proteja marca. Este însă puțin probabil să se întâmple acest lucru în 2022, scrie publicaţia cehă iDNES.

Piotr Dvorak, directorul Budweiser Budvar, a declarat că fabrica de bere a plătit mai mult de 1 milion de euro în creanțe și datorii în Rusia și a reușit să recicleze materialul de ambalaj, cutiile și sticlele deja produse. În acest moment, însă, compania nu poate menține relații comerciale cu Rusia, nu poate furniza produse și nu poate efectua plăți în dolari și euro. „Nu există sancțiuni care să ne priveze de posibilitatea de a exporta produse în Rusia. Dar avem nevoie de o cale de încredere către piață. Anul acesta este foarte puțin probabil să reluăm exporturile și să putem negocia cu importatorul”, a spus Piotr Dvorak.

În aprilie, compania belgiană de bere AB InBev, care deține și marca Budweiser, și-a anunțat ieșirea de pe piața rusă și și-a vândut activele turcilor de la Anadolu Efes. În august, Asociația Companiilor de Retail (AKORT) a cerut guvernului rus să permită importurile paralele ale mai multor mărci, inclusiv Budweiser.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare