Marea Britanie interzice exportul de „bunuri din cauciuc” în Rusia și Belarus, ca parte a unui nou pachet de sancțiuni impus ca răspuns la invazia Ucrainei.

Măsurile combinate, care vizează schimburi comerciale în valoare de 1,7 miliarde de lire sterline (circa 2 miliarde de euro) „sunt menite să slăbească și mai mult mașina de război a lui Putin”, se arată într-un anunț guvernamental din 8 mai. Interdicțiile planificate de export vor viza bunuri în valoare de peste 250 de milioane de lire sterline (aproape 300 de milioane de euro) în sectoarele economiei ruse cele mai dependente de mărfuri din Marea Britanie, cum ar fi produse chimice, materiale plastice, cauciuc și mașini.

Între timp, noile tarife de import, care acoperă mărfuri în valoare de 1,4 miliarde de lire sterline (1,6 mld.EUR), sunt menite să împiedice și mai mult finanțarea efortului de război. „Rusia este una dintre principalele țări producătoare de platină și paladiu și este foarte dependentă de Regatul Unit pentru exporturile produselor din aceste metale rare”, se arată în declarație.

Cele mai recente mișcări ridică valoarea totală a produselor supuse sancțiunilor comerciale din Regatul Unit la peste 4 miliarde de lire sterline (aproape 4,7 mld.EUR).

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare