Închiderea unor benzinării din Marea Britanie din cauza dificultăților de realimentare ca urmare a lipsei șoferilor de cisterne, a determinat mii de șoferi să-și umple rezervoarele maşinilor, provocând cozi lungi la pompe, cu așteptări de ore în şir. Iar situația se poate agrava în timpul sărbătorilor de iarnă, când rafturile supermarketurilor pot fi golite. British Retail Consortium avertizează că mai sunt doar zece zile pentru a face față acestei situații de urgență.

Tocmai pentru a evita această situaţie, pentru prima dată guvernul britanic arată o deschidere către imigrația șoferilor străini, o soluție care până acum a fost respinsă în mod repetat, în ciuda solicitărilor presante ale asociațiilor de transportatori, producători și comercianți. Ministrul transporturilor, Grant Shapps, a spus că, după optsprezece luni foarte dificile, știe cât de important este Crăciunul pentru toți. „De aceea, luăm câteva măsuri pentru a ne asigura că pregătirile sunt pe drumul cel bun”. Guvernul a anunțat apoi că va elibera 5.000 de vize pentru șoferi de camion, care vor fi însă temporare și vor expira pe 24 decembrie.

În plus, guvernul intenționează să trimită scrisori șoferilor de camioane pensionaţi, în număr de aproape un milion, pentru a-i convinge să revină la conducerea camioanelor, în timp ce instructorii armatei vor fi folosiți pentru a accelera examenele pentru licențe. În ciuda acordării vizelor, guvernul reiterează faptul că soluția pe termen lung este formarea și angajarea șoferilor britanici, ademenindu-i cu salarii și condiții de muncă mai bune.

Dar cele 5.000 de vize nu par suficiente pentru sărbătorile de Crăciun, după cum explică British Retail Consortium. Ar fi necesari cel puțin 15.000 de șoferi pentru a evita problemele de aprovizionare la punctele de vânzare. În plus, rămâne de văzut dacă 5.000 de șoferi străini vor fi disponibili pentru a lucra în Marea Britanie pentru puțin peste două luni.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut