Guvernul britanic începe să abordeze în mod concret lipsa gravă de șoferi de vehicule industriale care provoacă probleme majore în aprovizionarea supermarketurilor, a lanțurilor de fast-food și chiar în distribuția vaccinurilor. Potrivit BBC, se organizează întâlniri între oficiali guvernamentali, reprezentanți ai transportului rutier și clienți pentru a găsi soluții concrete. Transportatorii cer de mult timp o creștere a contingentului permiselor de imigrare pentru şoferii străini, dar până acum guvernul nu a cedat și, prin urmare, vine cu propuneri de creștere a numărului de șoferi britanici. Măsura care ar putea fi pusă în aplicare mai rapid vizează obținerea permiselor de conducere mai rapid.

De fapt, a fost propusă o reducere a intervalului dintre examenul pentru permisul de conducere C și cel pentru permisul de conducere E, care astăzi este de cel puțin două săptămâni. Transportatorii sunt în favoarea hotărârii, dar reiterează faptul că acest lucru nu este suficient și continuă să facă presiuni pentru a include șoferii în Lista Ocupaţiilor Deficitare, ceea ce ar permite cel puțin reintrarea celor aproximativ 20.000 de șoferi străini care au părăsit țara din cauza pandemiei de Covid-19 și Brexit, care s-au întors în țările lor de origine și care acum nu mai pot reveni din cauza restricțiilor privind imigrația.

Însă, potrivit guvernului, simplificarea examenelor ar putea duce la 3.000 de noi permise de conducere pe săptămână. Asociațiile de transportatori răspund că nu pot pune imediat șoferii nou autorizați să conducă singuri și că au nevoie de zece săptămâni cu însoţitor-instructor. Mai mult, chiar și prin accelerarea examenelor, ar fi nevoie de ani întregi pentru a umple lipsa de aproape 100.000 de șoferi. Între timp, sărbătorile de Crăciun se apropie și îngrijorările cu privire la aprovizionarea cu alimente, care depinde din ce în ce mai mult de importurile din Uniunea Europeană, cresc.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare