Potrivit ziarului Corriera della Sera, care se bazează pe datele Institutului Național de Statistică, în iunie, Italia a exportat mărfuri în valoare de 1,4 miliarde de euro în Turcia. Însă, în ultimii 10 ani, exporturile lunare ale Italiei către Turcia nu au depășit niciodată un miliard de euro. În plus, din cauza deprecierii lirei turcești față de euro, era de așteptat ca aceste exporturi să scadă.

Imaginea este, însă, diferită, deoarece, potrivit sursei citate, Turcia ar fi folosită ca tară de tranzit de companiile italiene pentru a exporta în Rusia. Jurnaliştii italieni au subliniat că şi exporturile Turciei către Rusia au doborât un record în iunie. Directorul Consiliului de Afaceri ruso-turc, Aleksey Yegarmin, a declarat pentru Portalul Business FM că nu este de acord cu afirmația ziarului, iar produsele de origine italiană nu au devenit mai accesibile în Rusia.

În schimb, Georgi Vlastopulo, de la compania Optimalnaya Logistika, este de acord cu afirmația că Turcia a devenit o țară de tranzit. „Când și cum va reacționa Occidentul la asta?” Expertul în logistică este, însă, de părere că există posibilitatea ca SUA și UE să închidă ochii la rolul de tranzit al Turciei.

Business FM atrage, de asemenea, atenția asupra posibilității ca nu toate mărfurile care merg din Italia în Turcia și apoi în Rusia să aparţină domeniului de aplicare a sancțiunilor.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare