Operatorul feroviar de marfă Medway Italia a semnat un acord de utilizare a infrastructurii și serviciilor feroviare olandeze începând cu 1 iulie. Sucursala belgiană a Medway Italia va gestiona organizarea și reglarea operațională a traficului feroviar în Olanda.

De vineri, 1 iulie, trenurile de marfă ale Medway Italia vor circula de paisprezece ori pe săptămână prin Olanda, Belgia și Germania. Traseul începe din Anvers și trece apoi prin terminalele germane din Frankfurt pe Main, Wörth, Germersheim și Neuss. Trenurile către Neuss (Renania de Nord-Westfalia) circulă pe ruta Brabant între Roosendaal și Venlo în Olanda.

Traficul de marfă nu va crește odată cu sosirea Medway Italia pe rețeaua feroviară olandeză, remarcă Rail Freight, pentru că operatorul va prelua cursele actuale de la terți. Pentru celelalte destinaţii, trenurile vor circula prin Aachen. Medway Group (MSC) a fost înființat în Portugalia în 2009 și a funcționat și sub pavilion italian din 2018, cu intenții de a-și extinde în continuare activitățile în Europa de Nord.

Medway Belgia, parte a Medway Italia, va permite extinderea MSC în Europa de Nord. Compania, care a fost recent înființată și are sediul în Anvers, va începe să desfășoare operațiuni treptat. Primul pas va fi preluarea navetelor MSC între Anvers și destinațiile din hinterlandul german Neuss, Frankfurt, Germersheim și Wörth. Într-o a doua fază, portofoliul va fi extins cu alte fluxuri existente și proiecte noi prin intermediul rețelei MSC.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare