Mercedes-Benz AG a poziționat organizația Mercedes-Benz Automotive din Turcia drept Centru global de soluții IT, precum și Centru de asistență pentru unitățile de achiziție. Ca urmare, MB Turcia va crea locuri de muncă pentru încă 200 de persoane în 2022.

În sfera aplicației „Project Future”, lansată în 2019, Mercedes-Benz a implementat o nouă structură corporativă pentru a evalua mai bine oportunitățile oferite de noua eră a mobilității, a prioritiza satisfacția clienților și pentru a-și consolida și mai mult poziția în sector ca furnizor de produse și servicii. Mercedes-Benz AG a fost restructurată atât în Turcia, cât și în restul lumii, înfiinţând Mercedes-Benz Otomotiv Ticaret ve Hizmetleri pentru a desfășura activitățile grupurilor de produse auto și vehicule utilitare ușoare. Mercedes-Benz Automotive, care își continuă vânzările și serviciile post-vânzare în domeniul automobilelor și vehiculelor utilitare ușoare, cu un total de peste 750 de angajați, găzduiește și Centrul Global de Soluții IT.

Centrul global de soluții IT, care a crescut de 10 ori de la înființare, cu o echipă de aproximativ 500 de oameni, deservește toate locațiile Mercedes-Benz din întreaga lume ca bază de dezvoltare de software. De asemenea, joacă un rol important în dezvoltarea ingineriei software în Turcia, notează Lojiport.

Pe lângă aceste responsabilități, compania își propune să înființeze un Centru de servicii de achiziții în 2022. Odată cu noua formație, Mercedes-Benz Automotive va oferi sprijin din Turcia echipelor globale care desfășoară proiecte de achiziție de automobile și vehicule comerciale ușoare pe piețele globale. „După noua restructurare globală, compania-mamă Mercedes-Benz AG poziționează Turcia ca bază de sprijin, iar responsabilitățile noastre globale se extind ca Mercedes-Benz Automotive. Ne propunem să creăm locuri de muncă suplimentare pentru aproximativ 200 de oameni în 2022, cu noile noastre responsabilități”, a spus Şükrü Bekdikhan, preşedintele Comitetului executiv al Mercedes-Benz Automotive şi Automobile Group.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare