Mercedes-Benz va construi o nouă fabrică în Polonia, în Jawor, care se va ocupa de producția de vehicule electrice de livrare. Investiția în construcția centrului de autoutilitare este evaluată la peste 1 miliard de euro, iar 2.500 de oameni își vor găsi de lucru aici.

Alegerea locului nu este întâmplătoare. În Jawor (Silezia de Jos), există deja o fabrică de motoare și baterii pentru vehiculele electrice Daimler. „Ambiția noastră este să oferim cele mai dezirabile autoutilitare și servicii. Pentru a face acest lucru, trebuie să fim extrem de inovatori și competitivi în toate domeniile. În același timp, trebuie să ne asigurăm afacerea pe termen lung. Un factor cheie de succes este reorganizarea rețelei noastre de producție europeană”, spune Mathias Geisen, șeful Mercedes-Benz Vans. „Opţiunea Jawor este o altă piatră de hotar pe drumul către electromobilitate. Nu numai că ne repoziționăm produsele, dar și asigurăm întregul lanț valoric pentru viitor: de la achiziții, prin producție, până la logistică și vânzări. De aceea investim în VAN.EA, noua noastră arhitectură de furgonetă complet electrică”, adăugă el.

Pe viitor, vor fi produse şi autoutilitare mari pe baza VAN.EA (Van Electric Architecture). VAN.EA este platforma pentru toate eVan-urile Mercedes din segmentul mediu și mare, care va fi lansată din 2025.

Decizia privind amplasarea și implementarea concretă a proiectului depinde în continuare de îndeplinirea finală a diferitelor condiții-cadru, inclusiv de acordarea de ajutor pentru investiția din Jawor.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut