Mercitalia Logistics, parte a grupului FS Italiane, și Amazon au semnat un acord de transport feroviar de mărfuri între centrele de livrare Amazon din Germania și Italia. Acest nou acord are ca scop reducerea traficului internațional de marfă, reducând atât emisiile de carbon de la camioane, cât și congestionarea drumurilor cheie europene. Proiectul va ajuta Amazon să optimizeze gestionarea stocurilor, să reducă timpii de livrare și, astfel, să îmbunătățească experiența clienților.

Programul FS Group include trei trenuri pe săptămână de la Duisburg la Pomezia, operate de Mercitalia Intermodal, și șase călătorii dus-întors între Herne și Verona, operate de TX Logistik. Potrivit evaluării FS Group, aceste rute, care funcționează la capacitate maximă, ar putea ajuta la evitarea a până la 9.000 t de emisii de carbon pe an din traficul rutier internațional de marfă. „Acest acord cu Amazon este martorul angajamentului Mercitalia Logistics de a lucra cu companii de transport mai durabile. Aceste legături feroviare către și dinspre Germania se potrivesc cu planul nostru strategic, în conformitate cu obiectivul sectorului european de transport feroviar de marfă de a atinge 30% pe tren până în 2030”, a remarcat Sabrina De Filippis, CEO Mercitalia Logistics. „Lucrăm constant la adoptarea de tehnologii avansate, cum ar fi cuplarea automată digitală a vagoanelor de marfă sau digitalizarea depozitelor, care ajută la reducerea emisiilor asociate operațiunilor logistice. În 2022, datorită modelului nostru de logistică durabilă, am reușit să evităm aproximativ 1,8 milioane de tone de emisii de gaze cu efect de seră în întreaga afacere.”

Rutele Duisburg-Pomezia și Herne-Verona reprezintă o legătură strategică pentru FS Group, conectând două dintre cele mai importante centre logistice ale Germaniei cu nordul și centrul Italiei. „Având în vedere conformitatea geografică a teritoriului său, Italia este una dintre țările care poate beneficia cel mai mult de pe urma creșterii transportului feroviar intermodal. Acordul semnat în 2021 între Amazon și Mercitalia Logistics a fost un prim și important pas care a contribuit la îmbunătățirea timpilor de livrare și la reducerea emisiilor noastre legate de transport”, a comentat Lorenzo Barbo, Managing Director Amazon Logistics în Italia.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut