Într-o perioadă în care prețurile bat adevărate recorduri și magazinele restricționează vânzările, un șofer de camion în vârstă de 56 de ani a găsit o metodă de a sustrage zahăr din procesul de încărcare. În acest scop, a folosit canistre de apă cu care a manipulat greutatea camionului său.

Atunci când camionul ajungea la fabrica de zahăr pentru a fi încărcat, compartimentele sale de depozitare erau deja umplute cu rezervoare de apă. Ca urmare, controlul greutății arăta o greutate mai mare a ansamblului gol. Apoi, în timpul încărcării, șoferul scurgea apa, golind toate rezervoarele, astfel încât greutatea zahărului încărcat în siloz să fie mai mare decât indica măsurătorile unui vehicul plin.

Surplusul rezultat urma să fie încărcat de șofer în saci și dus la proprietatea sa – el a făcut asta de mai multe ori înainte să iasă cazul la iveală, iar angajatorul șoferului – coproprietar al unei firme de transport din zona Zamość – l-a raportat poliției. Ofițerii au mers apoi la locuința șoferului, în comuna Miączyn de lângă Zamość, unde au găsit saci plini cu zahăr. Greutatea lor totală a depășit 700 de kilograme, ceea ce a însemnat o valoare de piață de câteva mii de zloți (peste 1.000 de euro).

Furtul de această valoare este o infracțiune, iar asta înseamnă că bărbatul de 56 de ani are un dosar în instanță, iar pedeapsa maximă posibilă este de 5 ani închisoare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare