Transportul feroviar de marfă din sud-estul Europei este pe cale să beneficieze de un nou serviciu începând cu 3 septembrie. Metrans va lansa o legătură directă între terminalul său din Dunajska Streda (Slovacia) și terminalul Halkali din afara Istanbulului (Turcia). Serviciul rezultă dintr-o cooperare între Metrans, Danubia a.s și Omsan Logistics, înființată la începutul lunii iulie.

Serviciul Dunajska Streda-Halkali va oferi două călătorii săptămânale în fiecare direcție. Trenurile vor pleca de la ambele terminale în zilele de miercuri și sâmbătă, cu un timp de tranzit de aproximativ șase zile. Vor folosi ruta Turcia – Bulgaria – Serbia – Ungaria – Slovacia și invers.

„Prin această legătură, transportul containerelor este asigurat nu doar între Turcia și Slovacia, dar şi către toate destinațiile din cadrul rețelei de distribuție a Metrans în țări precum Germania, Austria, Cehia, Polonia, Slovacia, Ungaria și altele”, a spus Metrans.

Terminalul Halkali din Istanbul monopolizează interesul logistic din Turcia de mai bine de un an. Întoarcerea Turciei către transportul feroviar de marfă și investițiile masive pentru a deveni liderul pentru Silk Road și serviciile europene au aruncat inevitabil lumină asupra unor noduri critice, iar terminalul Halkali este unul dintre ele. Situat la periferia de vest a Istanbulului, terminalul este punctul de intrare/ieșire pentru trenurile care tranzitează între Turcia și continentul european.

Mai multe companii îl folosesc deja, de la jucători regionali la lideri de transport feroviar de marfă, potrivit Rail Freight. Metrans este cea mai recentă companie care a adăugat o legătură directă cu Halkali, dar înainte de aceasta, companii precum Kombiverkehr, PKP Cargo International, Gopet Trans, Ceva Logistics și Mars Logistics au arătat calea și importanța hub-ului din Turcia.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare