Portul Hamburg preia unul dintre cele mai importante terminale feroviare situate între Uniunea Europeană și Belarus, urmând să deservească astfel traficul de mărfuri către și dinspre China. Este vorba despre terminalul polonez din Malaszewicze, administrat de compania CL Europort.

Pe 7 ianuarie 2022, HHLA, care administrează portul german, a anunțat că filiala sa Metrans a achiziționat CL Europort. Terminalul este situat la 4 km de trecerea de cale ferată Terespol și la 8 km de nodul rutier Koroszczyn. Această secțiune de cale ferată face parte din Coridorul European care leagă Berlin de Moscova, trecând prin Varșovia și Minsk. În practică, hubul conectează rețelele feroviare europene cu cea rusească, făcând posibilă schimbarea ecartamentului de la 1.520 mm la 1.435 mm și invers. O axă pe care activează compania de căi ferate Eurotrans, care colaborează de mult timp cu Metrans. „Malaszewicze reprezintă o punte între statele membre UE, Rusia și China”, explică Peter Kiss, președintele comitetului executiv al grupului Metrans. „Noul terminal va completa rețeaua noastră intermodală, mai ales că o mare parte a transportului feroviar internațional către China trecea deja prin Malaszewicze. Ne dorim să creștem în continuare pe acest segment prin colaborarea cu Eurotrans.”

Din informațiile inițiale, Metrans intenționează să se extindă cu Eurotrans de-a lungul rutelor către Belarus și Rusia și, de asemenea, își va folosi resursele pentru a oferi noi servicii feroviare către și dinspre Brest.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare