În procedura de restructurare supravegheată de instanță pentru Makro Cash & Carry Belgia, instanța din Anvers a autorizat administratorii judiciari desemnați de instanță să vândă majoritatea activităților Metro din Belgia către Sligro Food Group. Astfel, cu o singură mişcare, Sligro Food Group devine cel mai mare angrosist de produse alimentare din Belgia.

Sligro Food Group preia nouă filiale en-gross Metro (Anvers South, Wevelgem, Liège, Hasselt, Middelkerke, Namur, Sint-Katelijne-Waver, Bruxelles și Vorst) și aproximativ 100 de angajați din rețeaua regională și din sediul central. În plus, personalul de la punctul de vânzare Anvers North, care nu va fi preluat, va putea lucra la punctul de vânzare Sligro-ISPC din Anvers. Punctul de desfacere din Evergem va fi transferat către angrosistul Van Zon, inclusiv angajaţii. În această combinație, 506 angajați Metro pot avea continuitate și stabilitate în muncă.

Sligro Food Group va plăti, potrivit MarketScreener, 47 de milioane de euro pentru punctele de desfacere achiziționate, inclusiv proprietatea amplasamentului din Liège. Cu o zi înainte ca activitățile Metro să fie transferate către Sligro Food Group, se va determina valoarea stocurilor rămase și numerarul disponibil. Stocurile curente vor fi achiziționate la 75% din valoarea netă de achiziție și numerarul la valoarea nominală.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut