Producătorul francez Michelin decide să nu mai producă anvelope pentru camioane în Polonia, ca urmare a costurilor mari. Relocarea, potrivit Truck Focus, se va face în România.

Consiliul de administrație al celei mai mari fabrici din Voievodatul Varmia-Masuria (Polonia) a decis să lichideze unul dintre departamentele de producție. Din cauza costurilor mari de producție, fabrica din Olszyn va înceta să mai producă anvelope pentru camioane, urmând ca relocarea acestui segment să se facă în România.

În prezent, în departamentul lichidat lucrează aproximativ 500 de persoane, iar conducerea a declarat că toți angajații vor fi transferați în alte departamente sau vor primi indemnizație financiară compensatorie.

Deşi în plan se prevede că unitatea de fabricaţie va funcţiona până la sfârșitul lui 2024, procesul de lichidare a început deja, iar conducerea fabricii se așteaptă ca acesta să fie finalizat în totalitate în aprilie.

Acesta nu este primul pas de acest tip făcut de Michelin. La sfârșitul anului trecut, concernul francez a anunțat încetarea producției în două fabrici germane, care urmează să fie lichidate până în 2025.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut