După o primă etapă, de la mijlocul lunii martie, în care și-a suspendat activitățile în Rusia ca urmare a războiului din Ucraina, Michelin anunţă acum că renunță la operațiunile de producție de anvelope din Rusia.

„Michelin confirmă că este imposibil din punct de vedere tehnic să se reia producția, în special din cauza problemelor de aprovizionare, pe fondul unui context de incertitudine generală”, se arată într-o declarație a grupului francez din 28 iunie. Acesta spune că a fost „obligat” să planifice transferul tuturor operațiunilor sale rusești până la finele lui 2022.

Ca parte a mișcării, Michelin a declarat că ia în considerare posibilitatea de a transfera controlul asupra operațiunilor sale administrative, de vânzări și industriale către actuala conducere locală. Procedând astfel, grupul consideră că pregătește „cel mai favorabil cadru posibil” pentru angajații săi. Noua entitate ar urma să opereze printr-o structură independentă de Michelin, potrivit European Rubber Journal.

Michelin Rusia are 1.000 de angajați, din care 750 la uzina Davydovo a grupului, la aproximativ 100 km în afara Moscovei. Site-ul are o capacitate anuală de producție de 1,5 – 2 milioane de anvelope, în principal pentru autoturisme.

Potrivit Michelin, vânzările în Rusia reprezintă 2% din veniturile totale ale grupului, care au fost de 23,8 miliarde de euro anul trecut, şi 1% din producția globală de anvelope a Michelin.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare