Până în 2050, toate anvelopele Michelin vor fi 100% sustenabile (din materiale bio sau reciclate), îşi anunţă noua ţintă compania franceză care a inventat anvelopa radială. Deja peste opt ani, până în 2030, 40% din materialele care compun anvelopele Michelin vor proveni din surse durabile.

Schimbările climatice provoacă toate companii producătoare de anvelope să își regândească afacerea și să pună inovația durabilă în centrul afacerilor. „Ca toți jucătorii din mobilitate, Michelin are datoria de a aborda în mod activ provocările de mediu. Dezvoltarea anvelopelor 100% durabile este o provocare uriașă, care ne încurajează să inventăm noi tehnologii și să schimbăm modul în care operăm în ecosistemul din care facem parte”, declară Florent Menegaux, CEO al Grupului.

În prezent, o anvelopă Michelin este un produs high-tech format din peste 200 de ingrediente diferite. Principalul este cauciucul natural, dar ingredientele includ și cauciuc sintetic, metal, fibre și componente care întăresc structura anvelopei, cum ar fi carbon, silice și material plastic. În compoziția potrivită, diferitele materiale ajută la asigurarea unei experiențe de conducere bune, echilibrate, confortabile și sigure. De asemenea, ingredientele variate ajută la scăderea amprentei climatice a anvelopei.

Potrivit lui Peyman Sabat, Head of Business Development Michelin Europa de Nord, aproape 30% din materialele folosite pentru fabricarea unei anvelope Michelin provin din surse naturale, reciclate sau din alte surse durabile. Iar acest procent va crește foarte mult în următorii ani.

În 2021, compania franceză a dezvăluit planuri ambițioase în lupta de reducere a problemelor legate de deșeurile de plastic, tocmai prin reciclarea lor ca materie primă nouă în anvelopele sale. Până la 4 miliarde de sticle PET ar putea deveni subcomponente în anvelopele Michelin în fiecare an. Deja în 2024, este de așteptat ca primele mașini să ruleze cu anvelope Michelin realizate din pahare vechi de iaurt și sticle de plastic.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare