Investitorul european de capital privat, MidEuropa, a anunţat încheierea unui acord de vânzare a retailerului român Profi Rom Food, pentru o valoare de aproximativ 1,3 miliarde EUR, către Ahold Delhaize.

În urma achiziției de către MidEuropa în 2017, Profi a devenit cel mai mare lanț de supermarketuri din România (pe baza numărului de magazine) și unul dintre retailerii cu cea mai rapidă creștere din țară, adăugând peste 1.100 de magazine și crescând vânzările de peste 3,3 ori. Profi, care operează acum printr-o rețea de peste 1.650 de magazine, a generat venituri de peste 2,5 miliarde EUR în cele 12 luni încheiate în iunie 2023. Vânzarea este al patrulea eveniment de lichiditate al MidEuropa în 2023, după părăsirea parțială a investiției în compania de software Symfonia și în marketplace-ul Allegro, precum și ieșirea completă de la furnizorul de servicii medicale Kent. Aceste tranzacții subliniază sentimentul pozitiv al investitorilor față de Europa.

Vânzarea Profi de către MidEuropa către Ahold Delhaize marchează cea mai mare tranzacție de produse alimentare din Europa continentală cu capital privat. În plus, face istorie regională ca fiind cea mai mare afacere de produse alimentare din Europa Centrală și de Est, potrivit Mergermarket.

Robert Knorr, Managing Partner la MidEuropa, a spus: „Vânzarea Profi este a doua noastră ieșire de 1 miliard de euro plus în sectorul de retail din Europa Centrală, după succesul cu Zabka, unde am construit un campion polonez al confortului. Vânzarea către Ahold Delhaize validează valoarea strategică clară pe care am adăugat-o la Profi și reprezintă încă o etapă de hotar pentru MidEuropa, deoarece oferim din nou profituri atractive și lichidități semnificative investitorilor. Vânzarea Profi este, de asemenea, o ieșire importantă pentru regiunea Europei Centrale, care continuă să găzduiască unele dintre cele mai convingătoare companii de creștere din Europa.”

Tranzacția este supusă aprobărilor obișnuite de reglementare și este de așteptat să se încheie în 2024.

FOTO: Mideuropa.com

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut