Aproape fiecare al treilea șofer ucrainean de camion a cerut angajatorului polonez concediu fără plată pentru a se întoarce în patria sa. Astfel, e vorba de un total de până la 30.000 de oameni. Există și firme la care cea mai mare parte a flotei – până la 80% – a fost trasă pe dreapta din lipsa șoferilor. Toate aceste statistici reprezintă pentru mulți transportatori un motiv serios de îngrijorare, potrivit Transport i Logistyka Polska (TLP). 

Mai mult, se vorbește despre șoferi de camion care se întorc în Ucraina chiar și de pe alte continente. Doi astfel de șoferi au fost subiectul reportajului publicat săptămâna trecută în cotidianul american The New Yorker.

Ziarul american vorbește despre valul de refugiați care se îndreaptă din Ucraina către Polonia și, în același timp, despre bărbați care se deplasează în direcția opusă pentru a lupta împotriva invadatorului rus. Autorul textului a adunat poveștile la granița din Medyka.

Mihail Kozlovski și Andrei Tsarenko sunt ucraineni care lucrează ca șoferi de camion pe rutele europene. Amândoi au patruzeci de ani, cu soții în Ucraina și câte doi copii. Aceştia au declarat că se întorc pentru a-și „proteja familiile și pământul”, intenționând să se alăture grupărilor militare și să lupte cu rușii. Unul petrecuse 13 ani în armata ucraineană, iar celălalt doi ani.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare