Potrivit unui sondaj realizat de Octo Telematics, în martie 2021 s-a înregistrat o creștere a mobilității vehiculelor grele de 155%, față de martie 2020. Bineînțeles că în martie 2020 era lockdown, dar analizând datele începând din ianuarie 2020, se observă o tendință constantă de creștere a traficului vehiculelor, cu vârfuri în februarie-martie 2021, de +180%, de la 1.576.689 la 4.425.984 kilometri parcurşi. Acesta este simptomul clar că o redresare economică nu numai că există, dar este şi percepută ca atare. 
În martie 2021, a existat o creștere a traficului de vehicule grele în special în Piemont (+40,8%), Liguria (+ 37%) şi Emilia Romagna (+ 36,6% mai mulți kilometri parcurși de vehicule grele).
Pe de altă parte, kilometrii parcurși în Campania au scăzut cu 23%, iar în Sicilia cu 22,2%, regiuni în care economia este în mod evident dependentă de turism și de servicii.
Rezultatul analizei datelor propuse de OCTO Telematics Mobility DataLab evidențiază, prin urmare, o scădere generală a traficului vehiculelor în sud, în timp ce nordul este caracterizat de o creștere generală, chiar și în regiuni Lombardia (+ 22 %), puternic afectată de pandemie.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare