La sfârșitul lui martie, Mol Transportation Services Kft. a înființat o nouă companie, Mol Nyrt, care va activa nu doar în exploatarea autobuzelor și în gestionarea deșeurilor, ci și în transportul aerian, potrivit daily.hu.

Pe baza datelor de înregistrare a companiei, societatea cu răspundere limitată, cu un capital social de 3 milioane HUF, se va ocupa și de închirierea transportului aerian și a serviciilor auxiliare transportului aerian.

După cum se anunţase deja, statul vrea să cumpere Budapest Airport Zrt., compania care operează Aeroportul Ferihegy, dar acest plan a fost înghețat în decembrie 2021, după negocieri avansate (alături de alte câteva investiții mari, în mai multe etape de „austeritate” economică), dar negocierile nu s-au oprit conform știrilor din februarie, ci doar au încetinit din motive economice și alegeri.

Conform planurilor de la acea vreme, Mol, condus de Zsolt Hernádi, și Indotek, legat de Dániel Jellinek, ar fi cumpărat Budapest Airport Zrt. de la proprietarul străin, într-un consorțiu cu statul.

Mol Plc. este singurul furnizor de kerosen pentru aeroportul din Debrecen, pentru o sumă netă de 3,2 milioane USD, a precizat daily.hu. Mol s-a angajat să vândă 1.300 de tone anual de combustibil JET-A1 împreună cu efectuarea transportului.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare