Comisia Europeană a aprobat achiziția de către MOL a OMV Slovenia. Prin aceasta, grupul MOL este pe cale să devină al doilea cel mai mare jucător de piață din Slovenia.

Compania petrolieră maghiară a îndeplinit toate condițiile necesare pentru a încheia tranzacția care vizează achiziția unui pachet de 92,25% din OMV Slovenia. Acordul de cumpărare pentru achiziționarea celui de-al doilea mare retailer de combustibil de pe piața slovenă a fost semnat pe 7 iunie 2021, potrivit Infostart.hu.

În timpul verificării achiziției, Comisia Europeană a constatat că, după ce MOL a îndeplinit cerințele de corecție stabilite de UE, concurența durabilă pe piața din Slovenia a fost garantată chiar și după încheierea tranzacției.

În argumentația sa, MOL a explicat că, în ţară, concurența se va intensifica abia după încheierea tranzacției și implementarea măsurilor corective, întrucât apariția unui al doilea jucător puternic va pune presiune asupra furnizorului numărul unu, ceea ce va duce la o calitate şi prețuri mai bune pentru consumatorii sloveni. Ca o condiție pentru decizia pozitivă a CE privind achiziția, grupul MOL a încheiat un acord în martie 2023 pentru a vinde 39 de benzinării din viitoarea sa rețea din Slovenia către Shell.

MOL se așteaptă ca tranzacția cu OMV Slovenia să se încheie până la 30 iunie 2023.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut