MOL a semnat un acord cu Indotek Group pentru achiziționarea a 15% din Waberer’s. Odată cu tranzacția, MOL și Waberer’s au semnat un acord de cooperare strategică, cu care își vor consolida cooperarea în afaceri în domeniile serviciilor de logistică complexă, combustibililor alternativi, dezvoltării eficienței energetice și tranziției la energie verde.

În ultimii ani, MOL și Waberer’s au dezvoltat o relație strânsă în domeniul serviciilor de logistică complexă și al vânzărilor de combustibil. Actualul acord consolidează și mai mult activitățile tradiționale de afaceri ale celor două companii și le permite să implementeze proiecte de mobilitate, durabilitate și eficiență energetică. Pe parcursul cooperării, o atenție deosebită va fi acordată vânzării de combustibili și lubrifianți, dezvoltării combustibililor alternativi, schimbului de cunoștințe privind eficiența energetică și creării de puncte speciale de încărcare și service. „Această cooperare strategică poate avea efecte pozitive nu numai în Ungaria, ci și la nivel regional. Atât MOL, cât și Waberer’s sunt angajați în soluții durabile și, în plus, cooperarea poate aduce o contribuție semnificativă la consolidarea activităților comerciale tradiționale și a securității regionale a aprovizionării”, a spus György Bacsa, director general al MOL Ungaria.

Scopul MOL este de a implementa proiecte comune cu furnizorul de servicii logistice complexe, care să contribuie la implementarea strategiei Shape tomorrow 2030+ a companiei. Obiectivul strategiei este ca MOL să devină un jucător cheie în economia circulară cu emisii scăzute de carbon din Europa Centrală și de Est și să aprovizioneze sectorul mobilității cu combustibili cu o amprentă redusă de carbon.

Zsolt Barna, Președinte și CEO al Waberer’s International, a declarat că „acordul strategic încheiat cu Grupul MOL reprezintă consolidarea unui parteneriat de aproape 20 de ani, care poate ridica relația dintre cele două companii la un nou nivel”.

Cele două companii listate la bursa maghiară cooperează în prezent în multe domenii: Waberer’s oferă servicii de logistică complexe către MOL în mai multe locații, în timp ce compania petrolieră maghiară vinde combustibil și lubrifianți pentru Waberer’s, printre altele, făcându-l un furnizor strategic atât în activităţi de transport internaţional şi distribuţie internă. Waberer’s Group, în calitate de furnizor de servicii logistice complexe, ajută compania petrolieră cu diverse servicii din 2006, inclusiv Rafinăria Dunării din Százhalombatta, unde operează trei depozite mari și participă, de asemenea, la serviciul de logistică al companiei la rafinăria Slovnaft din Bratislava, care aparține grupului MOL. Din octombrie 2023, filiala Waberer’s oferă și servicii de logistică de producție pentru MPK MOL Petrochemicals din Tiszaújváros.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut