MOL şi-a vândut interesele de explorare și producție din Marea Britanie, după doi ani de scădere semnificativă a producției companiei petroliere maghiare pe piaţa locală.

Acordul încheiat cu Waldorf Production Limited acoperă participația de 20% deținută de MOL în acțiunile de 50% ale Catcher, Scolty & Crathes și participația de 21,8% deținută de MOL în domeniul Scott. Cumpărătorul, potrivit Infostart.hu, a făcut o ofertă de 305 milioane de dolari pentru data de evaluare de 1 ianuarie 2021, care face obiectul ajustărilor standard ale prețului de cumpărare. În plus, contractul include și o plată condiționată în viitor, care depinde în principal de evoluția prețului petrolului în perioada 2022-2025.

MOL a anunțat în martie că își va vinde întregul portofoliu din amonte (explorare, foraj, producție) în Marea Britanie, unde producția a scăzut semnificativ în ultimii doi ani.

Costul mediu de extracție al MOL este de așteptat să se îmbunătățească după finalizarea tranzacției, întrucât costul de producție al activelor vândute depășește costurile medii de producție ale restului portofoliului lor din amonte.

Potrivit celui mai recent raport al Grupului MOL, publicat la începutul lui noiembrie, câștigul ajustat înainte de dobânzi, taxe și amortizare (EBITDA) a depășit 3,6 miliarde de dolari în primele trei trimestre ale acestui an. Datorită rezultatului peste așteptări, compania și-a ridicat previziunile anuale de EBITDA la 4,1-4,4 miliarde de dolari până la sfârșitul anului.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut