Producătorul mondial de biscuiți, ciocolată și snacks, Mondelez, a raportat rezultate trimestriale mai bune decât așteptările. Creșterile de preț nu au putut reduce apetitul pentru dulciuri al consumatorilor.

Cererea de biscuiți Oreo și ciocolată Milka a rămas crescută, astfel că Mondelez a înregistrat o creștere a vânzărilor în America și Asia la sfârșitul anului trecut. Pe de altă parte, doar operațiunile sale europene au fost afectate de creșterea costurilor la energie. Vânzările nete au crescut cu 13,5%, până la 8,7 miliarde de dolari în ultimul trimestru al anului trecut.

Datorită cererii puternice din țări precum Brazilia, China și India, vânzările pe piețele emergente au crescut cu 23,3%, în timp ce pe piețele dezvoltate au crescut cu 8,2%, precizează Retail Detail. În Europa însă, producătorul american a fost nevoit să-și majoreze prețurile, ceea ce a avut un impact asupra vânzărilor. Cu toate acestea, câștigurile ajustate au depășit așteptările la 0,73 dolari pe acțiune.

Mondelez a început noul an cu noi creșteri de preț în Europa, care s-au lovit de rezistența retailerilor. Ca urmare, marjele pot scădea în primul trimestru și, eventual, şi în al doilea trimestru. Cu toate acestea, compania se așteaptă la vânzări nete mai mari cu 5-7% şi la o creștere a profitului între 5 și 9% în 2023.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare