De la adoptarea primelor autobuze electrice la Moscova în 2018, orașul a ajuns acum la un parc de 800 de autobuze electrice și își propune ca pe străzile oraşului să fie în funcţiune 1.000 de vehicule până la sfârșitul anului.

Cel de-al 800-lea autobuz electric a ajuns pe străzile Moscovei. Vehiculul a fost asamblat la uzina Svarz de către Kamaz, unitate deschisă în aprilie 2021. Cel de-al 800-lea autobuz electric din Moscova este deținut de Mosgortrans, care este principalul operator de transport public de suprafață urbană din capitala Rusiei, care operează acum în sudul orașului.

Autobuzele electrice au fost introduse în Moscova în urmă cu doar trei ani, în 2018. De atunci, transportul electric a fost lansat pe 61 de rute de autobuz, a rulat 58 de milioane de km și a transportat peste 128 de milioane de pasageri. Moscova spune că acum dezvoltă activ infrastructura de încărcare. În prezent, există mai mult de 150 de structuri de încărcare în oraș. Până la sfârșitul lui 2023, autoritatea spune că acest număr va crește până la 500 de stații.

Moscova va adopta încă 200 de vehicule electrice noi spre sfârșitul lui 2021, iar până în 2022, o mie de autobuze electrice vor fi în funcţiune în oraş. „În 2021, Moscova a încetat să mai cumpere autobuze diesel pentru operatorul de transport public de suprafață. Astăzi, orașul se concentrează pe alternative ecologice și ține pasul cu tendințele pieței vehiculelor electrice la nivel mondial. Moscova este considerată a avea cea mai mare flotă de autobuze electrice din Europa. Potrivit Departamentului de Transport din Moscova, toate rutele orașului vor fi operate cu autobuze ecologice până în 2030. Pentru a atinge obiectivul, autorităţile vor cumpăra peste 500 de autobuze electrice pe an şi vor dezvolta la nivel local un model inovator cu hidrogen, împreună cu Kamaz și Rusnano”, a declarat Maksim Liksutov, viceprimarul Moscovei pentru transport.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut