Moscova își dezvoltă în mod activ infrastructura de încărcare a autobuzelor electrice. În prezent există 202 structuri de încărcare în oraș şi va instala alte 115 stații de încărcare ultra-rapidă pentru autobuzele electrice.

Autobuzele electrice pot fi încărcate complet în 6-10 minute, ceea ce este suficient pentru a parcurge 40-50 km. Staţiile de încărcare sunt potrivite pentru încărcarea autobuzelor electrice provenite de la diferiți producători. Bateriile moderne cu litiu-titan sunt folosite ca dispozitive de stocare a energiei în autobuzele electrice. Intervalul de temperatură de funcţionare este de la -40 la +40 de grade Celsius, deci pot lucra pe orice vreme, pe tot parcursul anului.

Dezvoltarea transportului public de suprafață ecologic este sub controlul special al primarului Moscovei, Serghei Sobyanin. „Înlocuim acum autobuzele diesel cu cele electrice și pregătim infrastructura necesară. Anul acesta vom implementa 115 stații de încărcare ultra-rapidă în oraș. Astăzi, peste 1.000 de autobuze electrice deservesc 78 de rute din oraș”, a declarat Maksim Liksutov, viceprimarul Moscovei.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare