În prezent, în Ţările de Jos există aproximativ 100.000 de șoferi, iar cererea va continua să crească în următorii ani. Iar doritori ar putea fi, pentru că, în țări precum Olanda, Suedia sau Norvegia, un şofer de camion poate câştiga de la 3.000 la 4.500 – 5.000 de euro, conform anunțurilor de recrutare.

Meseria ar putea fi atractivă din mai multe motive. Spațiul deschis al drumului şi senzaţia de libertate reprezintă principalele motive pentru a urma o carieră de șofer de camion. Apoi, această carieră oferă șansa de a călători şi de vedea o parte din lume. Rutele pe distanțe lungi nu sunt pentru toată lumea, dar pot fi oportunitatea perfectă pentru a călători în toată Europa. De asemenea, este o meserie pentru cei care preferă variaţia activităţilor în detrimentul muncilor repetitive, de birou. Zilele nu sunt la fel, iar programul de lucru poate varia.

Ca urmare a cererii mari, şoferia asigură un loc de muncă stabil, atât acum, cât și în viitor, dar și un salariu bun, acordat în funcție de experiență, încărcătură și rute.

Meseria oferă şi posibilităţi de creştere şi dezvoltare. Există companii care oferă training intern, noi calificări şi perfecţionări, care pot duce şi la creşterea salariului. În plus, la volan, mulți șoferi ascultă cărți, urmează cursuri înregistrate sau ascultă muzica preferată.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut