După scrisoarea de intenție, MSC și-a prezentat oferta de achiziție a până la 49,9% din compania de terminale Hamburger Hafen und Logistik, ai cărei acționari vor trebui să răspundă până pe 20 noiembrie.

La 23 octombrie 2023, MSC a făcut un pas decisiv pentru a intra ca acționar minoritar, dar semnificativ, în capitalul companiei Hamburger Hafen und Logistik (HHLA), după ce anterior trimisese o scrisoare de intenție. Potrivit Trasporto Europa, într-o notă, MSC explică intenția de a achiziționa toate acțiunile de clasa A ale HHLA și, formal, se oferă să achiziționeze și acțiunile de clasa S din portofoliul orașului Hamburg.

Oferta confirmă acordul din scrisoarea de intenție între MSC și orașul Hamburg, conform căruia, dacă tranziția va avea succes, va fi creată o societate mixtă, în care municipalitatea va avea cel puțin 50,1% și MSC până la 49,9%. MSC oferă 16,75 euro pentru fiecare acțiune de clasă A, ceea ce reprezintă o primă de 45,15% față de valoarea de închidere neschimbată din 12 septembrie 2023.

Cele două companii au convenit deja asupra unui plan de afaceri pe termen mediu și lung, a unui buget și plan de investiții pentru extinderea și digitalizarea Portului Hamburg. După încheierea tranzacției, MSC se angajează să înființeze un nou sediu la Hamburg, care va angaja între 500 și 700 de persoane.

Noul consiliu de supraveghere va fi format din jumătate din reprezentanții angajaților, un sfert din orașul Hamburg și un sfert din MSC. Un membru desemnat de orașul Hamburg va deveni președinte al Consiliului de Supraveghere și va avea vot decisiv în caz de egalitate.

MSC a achiziționat deja 4,7% din acțiunile de clasa A ale HHLA, care, adăugate la acțiunile de clasa A și S ale orașului Hamburg, reprezintă 75% din capitalul social al companiei. Deținătorii de acțiuni de clasa A au până la 20 noiembrie 2023 să decidă dacă vând către MSC.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut