MSC a încheiat un acord pentru achiziționarea unui pachet de acțiuni de aproximativ 50% în Italo – Nuovo Trasporto Viaggiatori SpA de la Global Infrastructure Partners (GIP), un important investitor independent în infrastructură, stabilind un parteneriat strategic pe termen lung pentru dezvoltarea viitoare a Italo.

Cealaltă participație de aproximativ 50% în Italo va continua să fie deținută de GIP, care va avea guvernanță comună cu MSC, și de entitățile și fondurile Grupului Allianz, gestionate de Allianz Capital Partners și alți co-investitori.

Italo este unul dintre cei mai importanți operatori feroviari privați de mare viteză din Europa. De la lansarea în 2012, Italo a crescut până la o flotă de 51 de trenuri electrice, conectând 51 de orașe din Italia și deservind peste 20 de milioane de pasageri pe an. „Acest acord demonstrează angajamentul nostru de lungă durată față de Italia și sprijinul pentru transportul feroviar de pasageri de mare viteză excepțional în Italia”, a declarat Diego Aponte, președintele grupului MSC Mediterranean Shipping Company SA. „Credem în potențialul Italo de a consolida în continuare conectivitatea feroviară în Italia, dar și pe piața turistică italiană. În plus, acordul de astăzi reflectă și obiectivul grupului nostru de a dezvolta în continuare moduri de transport durabile, atât pentru pasageri, cât și pentru marfă. Acest lucru se aliniază cu eforturile Italiei de a-și îmbunătăți rețeaua de infrastructură prin noi proiecte prezentate în PNRR, pentru a extinde serviciile feroviare de mare viteză în zonele neacoperite.”

Finalizarea tranzacției este condiționată de îndeplinirea condițiilor obișnuite, inclusiv de obținerea aprobărilor de reglementare și de concurență în jurisdicțiile relevante.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut