După ce a înființat în urmă cu câteva luni propria companie de transport rutier de containere, acum, la doar câteva zile de la anunțul excluderii consorțiului MSC – Lufthansa de la dobândirea controlului asupra Ita Airways, Grupul MSC anunță nașterea propriei companii aeriene pentru transportul de mărfuri, MSC Air Cargo. Scopul acesteia este de a propune o nouă soluție pentru a răspunde solicitărilor clienților și un serviciu complementar ofertei de transport de marfă containerizat, după cum se arată într-o notă a companiei. MSC Air Cargo, aflat în dezvoltare de câteva luni, va începe operațiunile cu un B777-200F, operat de Atlas Air. Vor urma alte trei aparate de zbor de același tip.

Noua companie aeriană va fi condusă de Jannie Davel, care are o vastă experiență în industrie acumulată în Delta Cargo, Emirates SkyCargo și DHL. „Suntem încântați să anunțăm dezvoltarea MSC Air Cargo, care va fi disponibilă pentru toți clienții MSC. Este debutul nostru pe această piață și intenționăm să continuăm să explorăm toate căile posibile pentru a dezvolta sectorul de mărfuri aeriene și astfel să integrăm activitatea noastră de bază de transport de mărfuri în containere”, a comentat CEO-ul MSC, Soren Toft.

Jannie Davel are aproape treizeci de ani de experiență în transportul aerian de mărfuri. În 2008 a fost numit Vicepreședinte Global Rfq Management al DHL, apoi a devenit Vicepreședinte Global Airfreight Product Development and Implementation în Germania și, ulterior, SVP Airfreight Americas & USA Head of Airfreight, tot în compania germană. În 2018 s-a alăturat Emirates SkyCargo în calitate de Vicepreședinte Cargo Commercial Operation Americas și, cel mai recent, a ocupat rolul de Managing Director Comercial al Delta Cargo.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare