Compania elveţiană de transport maritim MSC vrea să-și consolideze activitățile de logistică în Africa prin achiziția companiei franceze Bolloré Africa Logistics, pentru care a depus o ofertă de 5,7 miliarde de euro. Grupul Bolloré a anunțat acest lucru pe 20 decembrie 2021, subliniind că a acordat Grupului MSC exclusivitate până la 31 martie 2022.

Decizia Grupului Bolloré de a exercita această opțiune de vânzare și semnarea acordurilor relevante pot avea loc numai după informarea și consultarea organelor competente de reprezentare a salariaților și efectuarea anumitor operațiuni de reorganizare internă în cadrul Grupului Bolloré.

Finalizarea vânzării ar necesita aprobarea autorităților de reglementare și de concurență, precum și a anumitor contrapărți ale Bolloré Africa Logistics.

Grupul Bolloré va raporta în timp util rezultatul acestor negocieri exclusive.

Grupul Bolloré va rămâne, în orice caz, puternic implicat în Africa şi va continua să-și dezvolte activitățile în numeroase sectoare precum comunicații, divertisment, telecomunicații, editare etc.

Filiala africană a grupului francez are 20.800 de angajați, cu care administrează șaisprezece terminale de containere pe continent și trei concesiuni feroviare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut